N498-Schaapsweg dicht van maandag 13 tot en met vrijdag 24 juli

7 juli 2020

De Provincialeweg N498-Schaapsweg is van maandag 13 juli 4.00 uur t/m vrijdag 24 juli 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen de Schaapsweg en de N59. De provincie Zuid-Holland werkt in deze periode aan het aansluiten van de nieuwe rotonde op de Schaapsweg en de N59.

Auto-, landbouw- en fietsverkeer omgeleid
Voor autoverkeer geldt een omleiding via Oude-Tonge. Voor landbouwverkeer loopt de omleidingsroute via de Bommelsedijk. Voor fietsers blijft de huidige omleiding via Achthuizen gelden. De bekende gele borden geven aan hoe de omleidingsroutes lopen. Voor de brandweer en andere hulpdiensten is een noodvoorziening langs de kruising beschikbaar, zodat een snelle aanrijdtijd gegarandeerd blijft.

Tijdelijke bushalte N59 P+R Den Bommel aan noordzijde N59
Voor alle Connexxion lijnbussen komt er een tijdelijke halte N59 P+R Den Bommel aan de noordkant van de N59, direct naast de kruising Schaapsweg – Groeneweg. Deze halte vervangt tijdens de werkzaamheden de bestaande bushaltes N59 P+R Den Bommel aan de zuidzijde van de N59. Bij de tijdelijke halte komt ook een fietsenstalling en een Kiss & Ride plek. Een aantal buslijnen rijdt tijdens de periode van werkzaamheden over de N59 in plaats van de Provincialeweg N498. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Connexxion.

Parkeerterrein, Hetty’s Verse Patat en Agri Sneltank blijven bereikbaar
Via de Langeweg blijven het P+R terrein, Hetty’s Verse Patat en Agri Sneltank bereikbaar. Vanaf het parkeerterrein is een tijdelijke looproute beschikbaar richting de tijdelijke bushalte.

Uitbreiding werkzaamheden maakt langere afsluiting noodzakelijk
In eerste instantie zou van de stukjes weg tussen de rotonde en de N59 en tussen de rotonde en de Schaapsweg alleen de bovenste asfaltlaag vervangen worden. Uiteindelijk is besloten om hier voor een meer duurzame oplossing te gaan: ook de fundering onder de asfaltlaag wordt vervangen. Net als bij de rotonde gebruikt de provincie hierbij zoveel mogelijk hergebruikte en duurzame materialen. Door nu ook meteen de fundering van de aansluitingen te vervangen, voorkomt de provincie dat er binnen enkele jaren verzakkingen ontstaan bij de overgangen tussen rotonde en de aansluitende stukken weg. Bovendien is straks voor een langere tijd geen onderhoud nodig.

Dit betekent wel dat het aansluiten van de rotonde op de bestaande wegen langer duurt. En omdat de werkzaamheden omvangrijker zijn, is het niet veilig meer om het verkeer langs het werkgebied te laten rijden. Daarom is de afsluiting nodig. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden gepland in de zomervakantie. Ook maakt de aannemer extra lange dagen: op werkdagen van 07.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 18 juli van 07.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/rotondeschaapsweg