NLDoet | Waardering voor vrijwilligers Schoon GO

2 juni 2021

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei organiseerde het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Met deze actie wil het Oranje Fonds het vrijwilligerswerk in de spotlights zetten door iedereen uit te nodigen een dagje de handen uit de mouwen te steken.

In verband met de corona-maatregelen konden de activiteiten vorig jaar niet doorgaan. Gelukkig waren er dit jaar wel mogelijkheden. Daarom stonden verschillende raads- en collegeleden op zaterdagmorgen 29 mei klaar om de vrijwilligers van Schoon Goeree-Overflakkee een handje te helpen. Gewapend met prikstokken en vuilzakken trok men in kleine groepjes door Middelharnis en Sommelsdijk, om zich te verbazen over het afval dat gevonden werd. Vanuit de SGP-fractie was deze ochtend Peter Kieviet aanwezig om mee te helpen.

Als SGP-fractie hebben we veel waardering voor het werk dat door de vrijwilligers van Schoon Goeree-Overflakkee wordt gedaan. Vanaf januari 2018 zijn de enthousiaste initiatiefnemers Marcel Breve, Passcha Komttebed en Karen van Burg actief in het oprapen van zwerfafval. Inmiddels organiseren ze 2021 in totaal 40 raapdagen op 52 verschillende plekke op ons eiland. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig. Zij verdienen onze steun! Daarnaast zijn er plannen om door middel van lespakketten ook de kinderen en jongeren te bereiken. En dat alles vanuit hun motto: doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee!