Goeree-Overflakkee in TOP-5 als groene en duurzame toeristische bestemming wereldwijd

8 april 2022

Goeree-Overflakkee is op donderdag 7 april met een QualityCoast Award bekroond, voor groen en duurzaam recreatie- en toerisme. ‘Een voorbeeld voor andere gemeenten’, zo luidt het oordeel van de jury. Goeree-Overflakkee kreeg de award voor de derde keer op rij toegekend, in 2017 en 2019 kreeg het eiland ook deze mooie erkenning.

De feestelijke uitreiking vond plaats bij Zomertijd in ’s Gravenzande, tijdens de landelijke stranddag. Freddy van der Brugge van Vereniging Kust & Zee en Stichting Green Destinations overhandigde de award aan Joël Eichler, senior adviseur bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook de gemeente Westvoorne ontving voor de derde keer op rij een Platina QualityCoast Award. Goud was er voor Katwijk. De kustgemeenten namen trots de award en bijbehorende vlag in ontvangst. Binnenkort wapperen de nieuwe vlaggen weer fier in de masttoppen aan de stranden van de bekroonde gemeenten.

Platina status
QualityCoast is ’s werelds grootste programma voor duurzaamheid en kwaliteit voor kustbestemmingen. Goeree-Overflakkee is aan de hand van ruim honderd criteria beoordeeld. Een onafhankelijke jury bepaalde de eindscore voor Goeree-Overflakkee op een 9,5. Dat betekent een platina status, boven brons, zilver en goud.

De award heeft betrekking op alle gebieden van duurzaam bestemmingsbeheer, zoals natuur- en erfgoedbehoud, afvalbeheer, energie en klimaat. De onderscheiding is ook een erkenning voor de inspanningen van de bestemmingen om de aantrekkelijkheid van hun toerisme in de toekomst te behouden.

Samen doen
Wethouder Tea Both: “Op Goeree-Overflakkee doet men het samen. Dat vind ik het grootste compliment uit het juryrapport. En dat is ook de kracht van een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en de gemeente. Dankzij de gezamenlijke inzet kunnen bewoners en bezoekers genieten van al het moois dat Goeree-Overflakkee te bieden heeft!”

Op foto: De uitreiking van de QualityCoast Award, van links naar rechts: Freddy van der Brugge (Vereniging Kust & Zee en Stichting Green Destinations) Joël Eichler (Senior adviseur Economische Zaken gemeente Goeree-Overflakkee), Lies van der Pol (Wethouder gemeente Westvoorne), Jacco Knape (Wethouder gemeente Katwijk).