Hoe denkt u over peuteropvang op Goeree-Overflakkee? Wij horen het graag

3 juni 2022

Momenteel onderzoekt gemeente Goeree-Overflakkee, in samenwerking met de lokale kinderopvangorganisaties, hoe ouders en verzorgers met kinderen in de peuterleeftijd (2 tot 4 jaar) denken over peuteropvang op Goeree-Overflakkee. Door een enquête af te nemen wil de gemeente tot een sterk onderzoek komen.

 Waarom een onderzoek?
Gemeente Goeree-Overflakkee vindt peuteropvang belangrijk. Deze opvangvorm helpt bij de ontwikkeling van kinderen en zorgt voor een vlotte start op de basisschool. Daarnaast kunnen mogelijke ontwikkelingsachterstanden bij kinderen gesignaleerd én aangepakt worden. Er zijn nog redelijk wat ouders en verzorgers op Goeree-Overflakkee die hun peuter(s) niet naar een peuteropvangvoorziening brengen. De gemeente wil aan de hand van de onderzoeksresultaten beter begrijpen waarom dit zo is. Daarnaast wil de gemeente ook onderzoeken wat de beweegredenen zijn van ouders of verzorgers die wel peuteropvang afnemen.

Enquête
Gemeente Goeree-Overflakkee verzamelt informatie vanuit verschillende invalshoeken. Nadat er eerder dit jaar interviews zijn afgenomen, vraagt de gemeente ouders en verzorgers met kinderen in de peuterleeftijd nu om een enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête worden gebruikt in het vervolg van het onderzoek. Aan de hand van de uitkomsten hoopt de gemeente ouders en verzorgers in de toekomst beter te kunnen ondersteunen in de informatievoorziening over peuteropvang en de uiteindelijke beslissing om wel of niet voor peuteropvang te kiezen.

Meedoen is makkelijk
Voldoet u als ouder/verzorger aan bovenstaande omschrijving en wilt u de enquête invullen? Ga dan naar www.goeree-overflakkee.nl/enquete-peuteropvang. Onderaan deze pagina vindt u linkjes naar twee enquêtes. Eén voor ouders en verzorgers waarvan de kinderen wel naar de peuteropvang gaan en één waarbij dit niet het geval is. Open de enquête die op uw situatie van toepassing is. U kunt de enquête invullen tot en met woensdag 15 juni 2022. Vanzelfsprekend wordt er vertrouwelijk omgegaan met persoonsgegevens. Onder de deelnemers worden er 20 VVV-cadeaukaarten verloot ter waarde van € 50,- als dank voor hun tijd en aandacht.