Goeree-Overflakkee komt in actie tijdens Week tegen Eenzaamheid

29 augustus 2022

Op donderdag 29 september begint de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land vinden tot en met donderdag 6 oktober activiteiten plaats waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan. Ook op Goeree-Overflakkee.

In samenwerking met Stichting ZIJN organiseert de gemeente in die week activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen en sociale contacten en netwerken stimuleren. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Veel Nederlanders voelen zich soms of zelfs vaak eenzaam
Eenzaamheid komt binnen alle leeftijdsgroepen voor. Vaak vormt het een belemmering om mee te komen in onze samenleving. Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wil de overheid de trend van eenzaamheid doorbreken door eenzaamheid eerder te signaleren, het bespreekbaar te maken en door samen te werken. Het organiseren van de Week tegen Eenzaamheid is daar een voorbeeld van.

Wil je tijdens de Week tegen Eenzaamheid zelf een activiteit organiseren of helpen?
Meld je dan aan! Naast de activiteiten die Stichting ZIJN in de Week tegen Eenzaamheid organiseert vragen we bedrijven, verenigingen en particulieren om die week ook hun steentje bij te dragen. De oproep is: “Kom erbij” en de boodschap: “Ook jij kunt iets doen tegen eenzaamheid”. Misschien heb je een biljart-, wandel- of fietsclub en kunnen mensen zich hierbij aansluiten. Of wellicht kun je voor een gratis maaltijd of voor wat lekkers bij de koffie zorgen tijdens 1 van de activiteiten. Helpen bij 1 van de activiteiten kan natuurlijk ook. Geef je op! Dit kan door uiterlijk maandag 12 september een mail te sturen naar c.vermeulen@zijngo.nl (t.a.v. Carla Vermeulen) of door te bellen met 0187 – 48 33 66 (optie 2). De activiteiten worden in aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid meerdere keren gedeeld via de gemeentelijke website en socialmediakanalen en gepubliceerd in de lokale media.