Speeddates met dorpsraden geeft veel energie!

7 oktober 2022

Donderdagavond 6 oktober 2022 waren alle dorpsraden van Goeree-Overflakkee uitgenodigd door de gemeenteraad in de Dorpstienden in Ouddorp voor een (hernieuwde) kennismaking. In het coalitieprogramma 2022-2026 is nadruk gelegd op het belang van goed contact met de dorpsraden. Na een aftrap door verantwoordelijk wethouder Van Putten werden in 12 rondes speeddates gehouden tussen de dorpsraden en de raadsleden. In kleine groepjes gingen raadsleden langs bij elke dorpsraad.

Als SGP-fractie hebben we deze avond als zeer nuttig ervaren. Los van het feit dat het goed is elkaar te kennen is het ook goed om te horen wat er speelt in de kernen en bij de dorpsraden. Een veelheid aan onderwerpen kwam over tafel. Van de verwachtingen van een dorpsraad tot verkeersveiligheid, van een sportkooi tot leefbaarheid en van activiteiten voor jongeren tot inzet voor ouderen om langer thuis te kunnen wonen. Mooi om te zien dat er zoveel energie in de dorpsraden en onze kernen zitten.

Contact samenleving
Deze raadsperiode gaat de gemeenteraad in elke kern op bezoek om de band tussen samenleving en politiek te verstevigen. Naast dorpsraden, krijgen ook inwoners van de kernen, dan de gelegenheid om in gesprek te gaan met raadsleden.De SGP-fractie kijkt daar naar uit. Natuurlijk hoeft u hier niet op te wachten. Heeft u aandachtspunten die u graag met onze fractie deelt? Maak dan via onze fractiesecretaris een afspraak voor ons maandelijks fractiespreekuur.