Gemeente Goeree-Overflakkee wil ondernemers ‘bedienen’

18 november 2022

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Ondernemer op vrijdag 18 november organiseerde gemeente Goeree-Overflakkee een lunch met de voorzitters van de ondernemersverenigingen op Goeree-Overflakkee. Wethouder Henk van Putten (Economische Samenwerking) serveerde de lunch uit. Bewust, om zo ondernemers in het zonnetje te zetten en zichtbaar te maken dat de gemeente ondernemers graag ondersteunt. Na de lunch hielp de wethouder ook nog een handje mee in bediening bij Hotel-Restaurant Lely in Oude-Tonge.

Tijdens de lunch werd er gesproken over hoe de gemeente en de ondernemers elkaar beter kunnen helpen en ondersteunen om zo het ondernemersklimaat op ons eiland verder te verbeteren. Met belangrijke thema’s als bereikbaarheid en voorzieningen in de kleine kernen is het belangrijk om de ‘lijntjes kort te houden’.

Ondernemers in het zonnetje
De Dag van de Ondernemer is in het leven geroepen door MKB Nederland. Het is een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Het is een dag om ondernemerschap te vieren. Ook gemeente Goeree-Overflakkee wil op deze dag de ondernemers bedanken voor alles wat zij betekenen voor onze samenleving. “Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land en zeker voor ons eiland”, benadrukt wethouder van Putten. “Ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

‘Wij bedienen u graag’
“Het zijn economisch zware tijden, want er is nogal wat gaande,” zegt de wethouder. “Maar gelukkig blijven ondernemers doorgaan. Om die reden steken wij, met de collega’s van team Economische Zaken, graag onze handen uit de mouwen om ondernemers te helpen, want vele handen kunnen het werk lichter maken. Waarom? Omdat we enorm trots zijn op ieders lef, inzet en doorzettingsvermogen. Ondernemers houden de economie draaiende, creëren banen en dragen bij aan de welvaart en groei van ons eiland. En daar doen we op deze dag iets kleins voor terug.”

“Niet alleen in de horeca worden mensen bediend. Ondernemers, weet dat ook wij voor u klaarstaan. We zijn er voor al uw vragen. We denken graag mee en wijzen u de weg binnen de gemeentelijke organisatie. Neem daarvoor zeker contact op met het bedrijvencontactpunt”, zo luidt de open uitnodiging van Van Putten.