Fractie laat zich informeren over de blusvoorzieningen bij Brandweer Ouddorp

3 december 2022

Op vrijdagavond 2 december jl. was een deel van de SGP-fractie aanwezig bij de oefenavond van de Ouddorpse Brandweer. Al eerder stelde SGP-fractielid Peter Grinwis schriftelijke vragen over de blusaanhanger die dreigt te verdwijnen. We hebben ons bij laten praten over het nut van deze aanhanger.


Zeker in het grote buitengebied met de vele campings en bungalowparken is de aanhanger van grote toegevoegde waarde. De SGP-fractie gaat zeker door met aandacht vragen voor deze blusvoorziening! Daarnaast vindt de fractie het van groot belang dat de blusploeg nauw betrokken wordt bij de ontwikkelingen. Het gaat om vrijwilligers die altijd klaar staan en ontzettend veel gebiedskennis hebben. Dat moet zeker meegewogen worden. Binnenkort is er een veiligheidsavond, waar we o.a. hierover zullen spreken met de Veiligheids Regio Rotterdam-Rijnmond (VRR).