Vanaf eind maart vangt de gemeente ongeveer 180 Oekraïense vluchtelingen op. Dat gebeurde op drie locaties in Dirksland. Een vleugel van het voormalige zorgcentrum Geldershof is vanaf begin januari niet meer te gebruiken. Daardoor was er voor 120 mensen andere opvang nodig.

Dat is gelukt, op 3 manieren. Allereerst komen er extra mensen in de andere twee opvanglocaties in Dirksland, in Molenzicht en Elkersweide. Ook zijn er vakantiewoningen beschikbaar, door de bereidwillige medewerking van recreatieondernemers. En daarnaast is het voormalige kantoorpand tegenover het gemeentehuis geschikt gemaakt voor tijdelijke bewoning.

In totaal zijn er 19 kamers gerealiseerd, voor ongeveer 50 mensen. Op het parkeerterrein staan sanitaire units. De gemeente huurt het kantoorpand voor een half jaar met mogelijkheid tot verlenging naar een jaar. Op 3 januari verhuist de eerste groep mensen. De Geldershof wordt 6 januari leeg opgeleverd.

Opslag in de oude ‘Tech’
Een deel van de spullen uit de Geldershof verhuist mee naar het pand in Middelharnis. Een ander deel wordt opgeslagen in de voormalige Technische School aan de Schoolstraat in Middelharnis.