Voor inwoners van Goeree-Overflakkee met een laag inkomen is reizen met de bus soms te duur. Dit maakt het voor hen moeilijk om sociale contacten te onderhouden, een boodschap te doen of zelfstandig naar afspraken te gaan. Om die reden start gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met Connexxion een pilot met gratis busvervoer. Vanaf 1 maart 2023 kunnen inwoners met een laag inkomen een jaar lang een gratis Dal Vrij busabonnement aanvragen.

Met het busabonnement kan er tijdens daluren op weekdagen en in de weekenden en op feestdagen de hele dag gratis gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer. Het gratis vervoer geldt voor Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard en heel de provincie Zeeland. Ook zijn de buslijnen van Connexxion tot aan het Zuidplein in Rotterdam gratis te gebruiken.

Wie kan het gratis Dal Vrij busabonnement aanvragen?
Het busabonnement is bedoeld voor inwoners van Goeree-Overflakkee die 12 jaar of ouder zijn, een laag inkomen hebben (maximaal 110% van het sociaal minimum) en in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart. Inwoners, waaronder studenten, die al in het bezit zijn van een busabonnement waarmee tenminste tijdens de daluren gratis van het openbaar vervoer gebruik kan worden gemaakt komen niet in aanmerking.

Vanaf 1 maart 2023 kunt u op deze pagina het gratis Dal Vrij busabonnement via een aanvraagformulier aanvragen.