Oud-burgemeester Van Velzen legde de eerste steen bij uitbreiding RTM

22 januari 2023

Oud-burgemeester Van Velzen legde de eerste steen van de aanbouw waarmee het museum wordt uitgebreid. Van Velzen droeg als burgemeester van de voormalige gemeente Goedereede bij aan de komst van het RTM-museum op de kop van het eiland in 1989.

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn vertegenwoordigde het college van de gemeente Goeree-Overflakkee bij de eerstesteenlegging. Het was trouwens niet letterlijk de eerste steen, de bouw is al flink gevorderd.
Het museum wordt met de aanbouw een stuk groter. Die extra ruimte is nodig om de kolossale museumobjecten beter tot hun recht te laten komen. De uitbreiding wordt mede betaald uit het budget toeristische impuls, dat in overleg tussen de gemeente en de VEERO (Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Recreatieondernemingen) is verdeeld.