Gemeentegrond kopen? Check de digitale kaart of het mogelijk is!

15 februari 2023

Mensen vragen regelmatig of ze grond van de gemeente kunnen kopen. U, als inwoner, steekt veel tijd en moeite in een aanvraag en motivatie hiervoor. Helaas kunnen we niet alle grond verkopen. We snappen de teleurstelling als we na al die moeite uw verzoek moeten afwijzen.

Niet alle groenstroken/percelen komen in aanmerking voor verkoop
Deze groenstroken/percelen staan op een digitale kaart. U ziet op deze kaart roodgekleurde grond. Dit is grond die niet voor verkoop in aanmerking komt. Daar hoeft u ook geen aanvraag voor te doen. Wij houden de kaart actueel.Wanneer komt u in aanmerking?
Er zijn een paar voorwaarden om “snippergroen” te kunnen kopen. Bijvoorbeeld: U bent eigenaar van het perceel ernaast;
Het groen is niet belangrijk voor de hele omgeving.

Als we grond willen verkopen aan een verzoeker, publiceren we dat in lokale kranten. Na de publicatie wacht de gemeente 4 weken voordat we een koopovereenkomst sluiten. In die tijd mogen andere mensen die deze grond ook zouden willen kopen dat aangeven. Zijn er meerdere mensen die deze grond willen? Dan bepaalt de gemeente wie de koper wordt. Dat doen we door te kijken naar een aantal voorwaarden.
Bent u nieuwsgierig geworden?

Kijk eens op: www.goeree-overflakkee.nl/groenstrookkopenofhuren. We denken graag met u mee

Helaas kunnen we niet alle grond verkopen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. U vindt meer informatie op onze website. Kunnen we de grond niet verkopen? Misschien kunt u de grond wel huren. Meer informatie hierover staat ook op eerder genoemde pagina.