SGP-Raadslid Peter Kieviet geeft gastles in raadzaal

25 februari 2023

Op welke partij moet ik stemmen? Over deze vraag dachten de kinderen van groep 7/8 van de Groen van Prinstererschool in Middelharnis in de afgelopen weken na. Ze werkten vanuit de lesmethode Blink aan het project ‘Stem op mijn partij’. De klas was verdeeld in groepjes die samen een partij vormen.

Per groepje werden standpunten opgesteld en verzonnen de kinderen een aansprekende partijnaam. Ook moesten de kinderen een manier bedenken om de eigen standpunten op een goede manier te presenteren. Want het was natuurlijk wel de bedoeling om klasgenoten te overtuigen van het belang van de eigen partij! Het project werd vrijdagmorgen 24 februari afgesloten in de raadszaal.

SGP-raadslid Peter Kieviet vertelde de kinderen over het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek. Welke partijen zijn er binnen de gemeente Goeree-Overflakkee? Wat doen de raadsleden eigenlijk allemaal in die raadszaal? En hoe werken die knopjes op dat interessante apparaat op de tafel? De kinderen vonden het prachtig om te ervaren hoe het stemmen via de stemkastjes gaat. Helaas was daarbij de fractiediscipline soms ver te zoeken…

In de raadszaal presenteerden de fracties hun standpunten. Daarna konden de leerlingen elkaar bevragen en volgde een heus debat. Aan het einde van de morgen werd een stemming georganiseerd, waarbij het de Partij LVI lukte om een meerderheid te halen. De kinderen zien terug op een interessant project. En vroege betrokkenheid bij het lokale bestuur is het stimuleren waard!