Vishotels haven Middelharnis geopend

25 februari 2023

Na insecten en vogels kunnen nu ook vissen en kleine waterdieren op Goeree-Overflakkee ‘inchecken’ in speciale hotels. De bedoeling is dat jonge opgroeiende vis het hotel gaat gebruiken als schuilplek. De hotels zijn goed voor de biodiversiteit en de waterkwaliteit in de haven.

Wethouder Henk van Putten en heemraad Dorenda Gerts van Waterschap Hollandse Delta openden de vishotels door een informatiepaneel te onthullen bij de haven. De hotels werden gemaakt tijdens de reconstructie van de kademuur en de restauratie van de Wilhelminabrug, van het materiaal dat hierbij vrijkwam. Tijdens de bijeenkomst werd samen met omwonenden ook stilgestaan bij de afronding van dit project. Wethouder Daan Markwat overhandigde het eerste exemplaar van een boek aan de heer Cor Kroon. In het boek wordt de opknapbeurt van de haven in Middelharnis mooi in beeld gebracht .