In gemeente Moerdijk rijdt een pendelbus tussen recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan en:

  • Halte Willemstad: busstation Steenpad, 4797 BK Willemstad
  • Halte Helwijk: bushalte Steenpad, 4797 SG Oudemolen
  • Halte Carpoolplaats Willemstad: Sluispad Zuid, 4794 SC Heijningen

Bij de Carpoolplaats Willemstad is beperkt parkeergelegenheid. De pendeldienst wordt verzorgd door Taxi Goverde.

In gemeente Hoeksche Waard rijdt een pendeldienst tussen het strandje bij Numansdorp en Bushalte Numansdorp/Viaduct A29. Deze pendeldienst wordt verzorgd door Taxi Milot.

In gemeente Goeree-Overflakkee rijdt een pendeldienst tussen recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan en P+R-terrein Schaapsweg waar zo’n 150 parkeerplaatsen zijn. Deze pendeldienst wordt ook door Taxi Goverde verzorgd.

Drukte in ochtend- en avondspits
De veerponten van 07.45 uur en 08.45 vanaf Recreatiegebied Hellegatsplein/ De Banaan naar Hoeksche Waard en de ponten van 07.30 en 08.30 vanaf Numansdorp worden gebruikt door scholieren die afhankelijk zijn van deze pont voor hun vervoer naar school. Zij worden met een aparte pendeldienst direct naar hun scholen in Klaaswaal en Oud-Beijerland of Middelharnis gereden. Op de terugweg geldt dat de ponten van 15.00 uur en 16.00 uur vanaf Numansdorp, en 15.45 uur en 16.45 uur vanaf Hellegatsplein/De Banaan gebruikt zullen worden door scholieren. Wij vragen alle reizigers die van de pont en pendeldienst gebruik willen maken, rekening te houden met de scholieren op deze tijden en zo mogelijk een andere pont te nemen om de drukte te spreiden.

Download de Riveer App voor de actuele vaartijden
De actuele dienstregeling van de pont is altijd beschikbaar in de Riveer app. Vaart de pont door bijvoorbeeld harde wind, mist of laag water op andere tijden of niet? Dan waarschuwt de app met een gratis pushbericht, ook als het weer is opgelost. U kunt de app downloaden in de appstore.

Renovatie klep Haringvlietbrug
De Haringvlietbrug is in 1964 geopend voor verkeer. Nu, bijna 60 jaar later, heeft de brugklep het einde van zijn technische levensduur bereikt en kan deze niet meer worden bediend voor de scheepvaart. De klep van de Haringvlietbrug, het bewegingswerk en alle technische systemen worden vervangen. In het najaar worden de technische systemen getest. Hiervoor zijn in september nog een aantal nacht- en weekendafsluitingen van de brug noodzakelijk, deze worden nog gepland. Naar verwachting is de renovatie in het najaar klaar en kan de brug weer worden bediend voor de scheepvaart. Meer informatie over de hinder en maatregelen op www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug(externe link)

Bron: Rijkswaterstaat