Angela van Hooff, één van de stembureauleden, vertelt: “De afgelopen twee woensdagen was ik stembureaulid bij de stemlocatie ’t Trefpunt. Wat mij opviel is hoe vriendelijk de mensen zijn en er is meestal wel tijd voor een praatje. En mensen zijn nieuwsgierig naar de tussentijdse opkomst en of de 70% gehaald wordt.”

Want als 70% voor een aardgasvrij dorp vanaf 2025 stemt, gaat het projectteam door met de uitwerking van het plan. Daarbij geldt dat bij zo’n belangrijke vraag wordt uitgegaan van 100% betrokkenheid van de Stadtenaren. Als er niet wordt gestemd, is dit automatisch een nee-stem. Als er steun is voor het plan, en aan de andere beloften is voldaan, wordt Stad aan ’t Haringvliet mogelijk het eerste dorp in Nederland dat met groene waterstof wordt verwarmd in plaats van aardgas. Een mooie kans voor het dorp om op een betaalbare manier aardgasvrij te worden en klaar te zijn voor de toekomst.

Bekendmaking uitslag
Veel inwoners en ondernemers uit Stad aan ’t Haringvliet maar ook daarbuiten zijn benieuwd naar de uitslag. Vrijdag 30 juni na 18.00 uur worden de stemmen geteld. Naar verwachting wordt de uitslag rond 21.00 uur bekend gemaakt.