De gemeente maakt het voormalige gemeentehuis in orde voor noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Zij wonen op dit moment in het nabijgelegen Elkersweide. Rond 1 oktober verhuizen de Oekraïners naar de nieuwe locatie. Op termijn verhuizen deze Oekraïense vluchtelingen naar de flexwoningen aan de rand van Middelharnis. Dan komen er in het voormalige gemeentehuis een aantal statushouders te wonen. Zij wonen hier tijdelijk. Dat is tot er een geschikte huurwoning is in één van de dorpen op Goeree-Overflakkee.

Bij een inloopavond voor buurt bleek er veel behoefte aan perspectief. Het college van B&W kijkt nu of er meer duidelijkheid gegeven kan worden over de periode van opvang op deze locatie. Daarnaast kijkt ze naar een maximaal aantal bewoners dat er terechtkan na de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.

Meer over de noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen is te vinden op onze speciale webpagina: www.goeree-overflakkee.nl/noodopvang.