Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. In augustus 2023 is de tunnel daarom vier weken in beide richtingen dicht, vanaf maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur. In de richting van Bergen op Zoom is de tunnel al dicht vanaf vrijdag 5 augustus 01.00 uur. De extra reistijd kan, zeker in de spits, oplopen tot meer dan een uur. Houd er rekening mee dat in de laatste 2 weken van augustus de schoolvakanties in de regio midden voorbij zijn, maar de tunnel nog steeds dicht is.

Na deze afsluiting in augustus is de tunnel in 2023 nog een aantal weekenden dicht en ook in 2024 gaat de renovatie door. Daarnaast is de Haringvlietbrug (A29) vanaf vrijdagavond 4 augustus 23.00 uur weer open voor al het verkeer, maar gaat deze in september nog diverse nachten en een weekend dicht voor testwerkzaamheden. De Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zullen nooit gelijktijdig afgesloten zijn. De planning van de werkzaamheden van de Haringvlietbrug staat op de website van Rijkswaterstaat.

N59 werkzaamheden bewust ook in augustus
Tegelijk met de Heinenoordtunnel is de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein (A29) en Den Bommel dicht. De provincie Zuid-Holland verbetert de doorstroming, duurzaamheid en veiligheid van de N59. Om de kans op ernstige ongelukken te verkleinen komt er een vangrail tussen beide weghelften. Hiervoor wordt de weg ook breder gemaakt. Er is bewust voor gekozen om de N59 en de Heinenoordtunnel tegelijk af te sluiten. Vanwege de afsluiting van de Heinenoordtunnel wordt het verkeer al omgeleid en maakt er minder verkeer gebruik maken van de N59. Door het combineren van werkzaamheden is er maar één periode van hinder.

Meer informatie over de renovatie Heinenoordtunnel
Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel vindt u op de website van Rijkswaterstaat. Daar leest u ook welke maatregelen Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u zelf kunt doen.