Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee blij met ingebruikname nieuwe buurtbus

18 juli 2023

Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee heeft onlangs een nieuwe 8-persoons bus in ontvangst mogen nemen. Buurtbuslijn 735 die loopt van Ooltgensplaat via Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet tot aan Middelharnis heeft nu de beschikking over een splinternieuwe Volkswagen Crafter. De vereniging, bestaande uit 24 enthousiaste vrijwilligers, is blij dat na een periode van wachten nu een mooie, comfortabele en vooral veilige, nieuwe bus de dorpen aandoet.

Connexxion en provincie Zuid-Holland hebben de buurtbus besteld. De nieuwe bus moet een einde maken aan de storingen die de buurtbuslijn plaagden. De bus is, naast dat hij toegankelijk is, voorzien van panoramaramen en dynamische schermen die reisinformatie weergeven. De oude bus krijgt voorlopig een rol als reservevoertuig.

Van alle gemakken voorzien
Krijn Saarloos uit Oude-Tonge, één van de vrijwillige bestuurders van de buurtbus, is verheugd met de komst van de nieuwe bus. “Fijn dat we als buurtbusvereniging sinds begin dit jaar een passende dienstregeling kunnen bieden voor de kleinere dorpskernen op het eiland. Erg welkom voor de reiziger, maar ook prettig voor de vrijwilligers is dat we nu een bus rijden die van alle gemakken is voorzien. We houden hem uiteraard graag netjes. Voor mij is het een kleine moeite om hem even te wassen.”

Meld u aan
De buurtbusvereniging hoopt op nog meer aanmeldingen zodat er een ruime poule van vrijwilligers is. Het streven is dat naast lijn 735 ook lijn 138 ingevuld gaat worden door een buurtbus. Voor de lijn die tot eind vorig jaar reed van Herkingen via Nieuwe-Tonge tot aan Middelharnis zijn nog niet voldoende vrijwilligers beschikbaar. Sinds januari wordt in die kleinere kernen daarom ook overdag OV-op-Maat aangeboden. Wilt u een buurtbus besturen en meehelpen aan het bereikbaar houden van de dorpen op Goeree-Overflakkee? Meld u zich dan aan via de pagina over de buurtbus.

Gemeente Goeree-Overflakkee vindt het bieden van regulier openbaar vervoer dat rijdt met een dienstregeling belangrijk
Het houdt de dorpen bereikbaar, ook voor inwoners die geen eigen auto hebben. Daarnaast stappen er op die manier minder mensen in de auto. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente. Goed openbaar vervoer is daarnaast belangrijk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor zowel inwoners als ondernemers.

Wat is een buurtbus?
De buurtbus is een kleinere bus voor 8 personen die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. Buurtbussen rijden al in heel Nederland, vooral door dunbevolkte gebieden. Vrijwilligers zitten achter het stuur en dragen bij aan het verbinden van dorpskernen. De vrijwillige buschauffeur van de buurtbus moet in het bezit zijn van een rijbewijs B. Een groot rijbewijs is niet nodig.