Gebed om vrede

11 oktober 2023

Afgelopen zaterdag werden we opgeschrikt door het nieuws over de verschrikkelijke aanslagen van Hamas in Israël. De gruwelijke terreurdaden zijn verbijsterend. Het leed wat daardoor is aangericht, is onbeschrijfelijk groot. De SGP-fractie heeft ertoe opgeroepen om bij ons gemeentehuis de Israëlische vlag te hijsen, als blijk van steun aan Israël. Helaas bleek hier geen breed draagvlak voor te zijn. In plaats daarvan is de vredesvlag gehesen.

We betuigen onze steun aan de nabestaanden van de mensen die onschuldig zijn omgekomen in deze oorlog, zowel aan de zijde van Israël als in de Gazastrook. Onze gedachten zijn bij degenen die onschuldig gewond zijn geraakt of van huis en haard zijn verdreven.

Gisteravond lazen we bij de opening van de fractievergadering Psalm 72. Daarin staat: “De bergen zullen den volke vrede dragen, ook de heuvelen, met gerechtigheid.”

We blijven bidden om die vrede – ook voor Israël.