Minister optimistisch over visserij-akkoord

19 oktober 2023

Op donderdag 12 oktober bracht demissionair minister Christianne van der Wal (natuur en stikstof) een werkbezoek aan de haven van Stellendam. Tijdens het bezoek sprak ze met vissers, scholieren en andere betrokken partijen. Ze is optimistisch over een mogelijk ‘visserij-akkoord’, waarmee een verbod op garnalenvisserij in de Voordelta van tafel zou gaan.

Wethouder Henk van Putten: “Het is goed te horen dat demissionair minister van der Wal positief is over het proces dat we op Goeree-Overflakkee met elkaar hebben ingezet. Vertegenwoordigers van de visserijsector, natuurpartijen en de lokale overheid zullen komende weken verder werken aan het alternatieve plan ter compensatie van de natuur. Betrokken partijen hopen dat dit plan half november klaar is. Op basis van de huidige gesprekken is er vertrouwen dat partijen tot een akkoord kunnen komen, waar natuur én visserij allebei goed uitkomen.”