Wethouder Markwat blij met groen licht voor Nieuwbouwplan in Nieuwe Tonge

18 oktober 2023

De ruimtelijke procedure voor het langverwachte nieuwbouwproject Hof van Lucard in Nieuwe-Tonge is succesvol afgerond. Het bestemmingsplan is onlangs onherroepelijk geworden, waardoor de weg vrij is gemaakt voor de daadwerkelijke realisatie van dit project. Wethouder Markwat is blij met het nieuwbouwplan, wat één van de vele plannen is om te komen tot realisatie van ca 2500 woningen tot 2030.

Het plan omvat ongeveer 150 woningen en biedt een gevarieerd woningaanbod, inclusief sociale huur- en koopwoningen in diverse prijsklassen. Naast reguliere eengezinswoningen zullen er ook appartementen, twee-onder-een-kapwoningen, levensloopwoningen, bouwkavels voor vrijstaande woningen en starterswoningen worden gerealiseerd.

Brede ambitie
Wethouder Daan Markwat: “Dit plan past in de bredere ambitie om meer woningen aan alle kernen van Goeree-Overflakkee toe te voegen. Het plan speelt in op de groeiende behoefte op Goeree-Overflakkee aan betaalbare woningen en sociale huurwoningen. Het nieuwbouwplan belooft niet alleen een welkome aanvulling te zijn op onze woningmarkt. Het herstel van de historische kreekstructuur en de diversiteit aan woningtypen dragen bij aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Nieuwe-Tonge!”

De komende maanden zal de ontwikkelaar samen met architecten en aannemers de diverse woningtypen in het plan verder uit te werken. De ontwikkelaar zal begin 2024 starten met commerciële activiteiten met betrekking tot de verhuur en verkoop van de woningen.