Wethouder Eijkenduijn geeft gastles over respect op CBS Eben Haëzer in Goedereede

10 november 2023

Deze week is het de nationale Week van Respect. Om respectvol samenleven op lokaal niveau te vergroten is gemeente Goeree-Overflakkee sinds 2022 officieel partner. Tijdens de Week van Respect geven honderden gastsprekers door heel Nederland gastlessen op scholen, sportclubs en bij jongerenwerkorganisaties. Zo ook wethouder Eijkenduijn. Maandag 6 november was hij aanwezig bij CBS Eben Haëzer in Goedereede om persoonlijke verhalen met leerlingen van verschillende groepen te delen, met ze in gesprek te gaan en hen te inspireren.

Wethouder Eijkenduijn onderstreept het belang van deze week. “De sleutel tot een respectvolle samenleving ligt in de handen van de jeugd. Want wat zij vandaag leren, dragen ze morgen met zich mee. Laten we hen inspireren en aanmoedigen om actief deel te nemen aan het creëren van een samenleving waarin iedereen zich welkom voelt. Op die manier bouwen we samen aan een omgeving waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat.”

Verschillende onderwijsinstellingen op Goeree-Overflakkee hebben eerder een Respect Foundation RespectBox ontvangen.
De box die kosteloos verstrekt wordt is gevuld met inspiratie- en lesmaterialen om de hele school in het teken van respect te zetten.

Respect Foundation
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de nationale bewustwordingscampagne Week van Respect. Met deze campagne hebben ze al 3,3 miljoen jongeren weten te bereiken. De Respect Foundation heeft als missie om de maatschappij mooier te maken door met jongeren te werken aan respect voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. De stichting gelooft dat alle jongeren een moreel kompas in zich hebben dat geactiveerd en begeleid kan worden. Samen: professionele opvoeders, samenwerkingspartners, financiers, het eigen expertteam en jongeren zelf.