Gemeente eert eeuwelingen met gedenkboom

15 december 2023

Op vrijdag 15 december kregen 4 100-jarige inwoners van Goeree-Overflakkee een eigen gedenkboom. Dat gebeurde in het Vliedpark in Middelharnis. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman was erbij aanwezig en hielp een handje mee.

De gedenkbomen zijn voor 4 vrouwelijke inwoners die dit jaar de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikten. De walnootbomen zijn voor mevrouw Rozendaal-Hoepel, mevrouw Breur, mevrouw Bouwmeester-Stuhr en mevrouw Hoekstra-Van den Band. Een bijzondere gebeurtenis met veel familie, zeker ook omdat mevrouw Breur zelf een handje meehielp!

De gemeente biedt inwoners een gedenkboom aan als cadeau als zij de leeftijd van 100 jaar bereiken. Bij de boom komt een bordje met de naam, geboortedatum en geboorteplaats. De gedenkbomen zijn niet alleen een eerbetoon aan het verleden. Maar ook een verbindend element tussen generaties. Ze vormen een tastbare erfenis voor toekomstige inwoners. Zij kunnen genieten van de schaduw en pracht die de walnootbomen zullen bieden in de toekomst.