Simone van Heeren wordt nieuwe gemeentesecretaris van Goeree-Overflakkee

1 februari 2024

Simone van Heeren wordt vanaf 1 april 2024 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Goeree-Overflakkee. Ze volgt Wim van Esch op, die met pensioen gaat.

Het college van burgemeester en wethouders is blij met Van Heeren. Ze wordt als gemeentesecretaris de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie en adviseur van het college van B&W. Ook vertegenwoordigt ze als gemeentesecretaris de gemeente in de samenwerking met en tussen bedrijven en andere overheden. Er is vertrouwen om met Van Heeren verder te bouwen aan een toekomstbestendige en professionele organisatie. “Er zijn veel strategische opgaven en taken die op ons als gemeente afkomen. We zien in Simone een verbinder pur sang. Zij is een stevige persoonlijkheid die de koers vasthoudt en zaken benoemt”, aldus burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Uitdaging
Van Heeren heeft zin in de nieuwe uitdaging: “Voor mij is het werken voor de lokale overheid iedere dag weer bijdragen aan een overheid die ertoe doet voor haar inwoners. Ambtenaar zijn is het mooiste vak dat er bestaat! Al denken mensen daar tegenwoordig ook wel eens anders over. Hoe zorgen we dat de overheid de algemene belangen blijft dienen? En blijft bouwen aan het vertrouwen van de inwoners? Het is één van de uitdagingen van deze tijd.”

Opvolging
Afgelopen december ging de gemeente op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Na een uitgebreide selectieprocedure blijkt Van Heeren (46) de juiste kandidaat voor de functie te zijn. Het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee heeft op 30 januari het besluit genomen om haar te benoemen. Met de overstap verlaat zij de gemeente Alblasserdam, waar zij op dit moment werkt in dezelfde functie. Daarvoor vervulde zij verschillende (directie-)functies, onder meer bij lokale overheden.