‘Kanjers GOwerkt’ zijn goede aanvulling in team Reinier Looij

29 maart 2024

Reinier Looij begon in 2013 met zijn bedrijf. Dat deed hij toen helemaal alleen. Nu, 10 jaar later, heeft hij 23 mensen in dienst op locaties in Middelharnis en Sommelsdijk. Onder hen zijn drie kandidaten van GOwerkt, het ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee. Met zijn bedrijf zorgt Reinier voor alles wat met huis en tuin te maken heeft. “Bestrating, riolering, beregening, carport, tuinhuisjes, noem het maar op”, vertelt Reinier. “Daarnaast verzorgen we graaf- en transportwerkzaamheden, lichte verbouwingswerkzaamheden binnenshuis en hebben we op onze locatie in Sommelsdijk ook een Homerr- en DHL pakketpunt.”

In 2016 kwam Looij in contact met GOwerkt, toen nog Webego, via een advertentie van de gemeente. “Dat heeft eerst een tijdje op een laag pitje gestaan, maar inmiddels heb ik drie kandidaten in dienst.” Dat zijn Ruth, Jan en Joey.

De kandidaten
Ruth (59) was lange tijd werkloos toen ze bij de gemeente aanklopte. Zo kwam ze binnen bij GOwerkt. “Ik volgde daar de leerlijn metaal. Ik heb daar postkarren gerepareerd en kreeg de mogelijkheid om tijdelijk voorvrouw te zijn. Uiteindelijk kreeg ik de kans om hier aan de slag te gaan. Het was precies wat ik zocht, want het geeft me naast het werk genoeg ruimte en tijd om voor mijn ouders te zorgen. Ik werk hier nu zeven maanden en ik zit hier heerlijk op mijn plek. Ik maak schoon, zorg dat alle batterijen opgeladen zijn, ik haal spullen op en ik was af. Een soort manusje van alles als het gaat om assisterende werkzaamheden. Stap voor stap leer ik hier ook steeds meer. Ik kan tegenwoordig ook op een heftruck en kraan rijden.”

De tweede kandidaat is de 46-jarige Jan. “Een maat van mij belde naar Reinier en heeft gevraagd of ik bij hem mocht komen werken. Ik moest wel even kijken of het leuk was, maar het bevalt me prima. Het is heel afwisselend werk en dat houdt je scherp. Ik werk hier nu sinds oktober en ik doe van alles. Zo help ik bij het aanleggen van straten, het plaatsen van overkappingen en schuttingen en ik help bij het groenbeheer. Pasgeleden heb ik ook mijn certificaat behaald om veilig te kunnen werken met een bosmaaier. En ik zou graag nog meer willen leren, ik sta overal voor open.”

En de laatste nieuwe aanwinst is de 16-jarige Joey. Hij werkt nu zo’n zes weken voor Reinier Looij en heeft net een jaarcontract getekend. “Ik heb een jaar thuis gezeten en kwam op een gegeven moment in gesprek met een wijkagent. Hij raadde me aan om eens met Reinier te praten”, vertelt hij. En dat pakte goed voor hem uit. “Ik loop nu mee op verschillende afdelingen om te kijken wat ik leuk vind en wat bij me past. Tot nu toe vind ik vooral het straten maken leuk om te doen. Ik heb daar ook een fijne begeleider, die neemt echt de tijd voor me. Ik merk dat ik hier goed op mijn plek zit.”

Fijne samenwerking
Reinier is dan ook erg blij met zijn drie kanjers. “Het zijn stuk voor stuk harde werkers die goed binnen het bedrijf passen. Ze zijn een goede aanvulling op het team en doen hun werk goed. Ze werken ook steeds zelfstandiger. Dus van mij mogen ze blijven. En wie weet komen er meer bij. Ik vind het een fijne samenwerking met de gemeente, dus wie weet wat de toekomst brengt”, aldus Looij.

Wil je weten wat Reinier Looij voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op de website van Reinier Looij(externe link).

GOwerkt
GOwerkt, het ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee, helpt mensen in hun ontwikkeling naar werk. En bij het vinden van een geschikte werkplek. Door te werken, leer je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. GOwerkt voor jou. GOwerkt ook voor ondernemers. Er zijn mooie kansen voor samenwerking! Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op GOwerkt.