Meedoenfestival is kans voor werkzoekende en werkgever

26 april 2024

Doet u, doe jij ook mee? Gemeente Goeree-Overflakkee, ontwikkelbedrijf GOwerkt en GOvoorElkaar organiseren voor de tweede keer het Meedoenfestival. Op dinsdag 21 mei kunnen werkzoekenden, werkgevers én vrijwilligersorganisaties elkaar ontmoeten in de Staver in Sommelsdijk.

Het festival is vorig jaar in het leven geroepen als een soort speeddate-evenement voor werkgevers én werkzoekenden. Het festival is opgezet als een markt. Er zijn standjes met werkgevers, informatie over vrijwilligerswerk & opleidingen en workshops te volgen. Het gaat vooral om kennismaken en in gesprek gaan met elkaar.

Bedrijven vinden het moeilijk om vacatures in te vullen, terwijl sommige inwoners moeite hebben om een baan te vinden. En misschien ook niet goed weten of bepaald werk wel of niet bij hen past.  “Het Meedoenfestival biedt deelnemers de kans om te onderzoeken wat er mogelijk is op ons eiland”, aldus wethouder Berend Jan Bruggeman (Arbeidsmarkt). “Er is ruimte voor een mooi kennismakingsgesprek met een van de bedrijven of organisaties. En wie weet wordt een kans ineens een mogelijkheid, want werkgevers en werknemers hebben elkaar hard nodig op Goeree-Overflakkee.”

GOvoorElkaar
Nieuw dit jaar is de rol van vrijwilligersorganisaties, in samenwerking met GOvoorElkaar. GOvoorelkaar is dé online marktplaats voor vrijwilligerswerk op Goeree-Overflakkee. Op een laagdrempelige en eenvoudige manier komen vrijwilligers en hulpvragers hier met elkaar in contact. GOvoorElkaar vindt het Meedoenfestival een mooie gelegenheid om vrijwilligers te werven. “Soms is een baan (nog) geen optie, maar is vrijwilligerswerk wel mogelijk”, aldus vrijwilligerscoördinator Angelique van der Poel van GOvoorElkaar. “Vrijwilligerswerk geeft je voldoening. Daarnaast is het leuk en nuttig om te doen. Je vergroot je talenten en je ontwikkelt jezelf. Je doet mee en je leert ook weer nieuwe mensen kennen.”

Iedereen is welkom
De gemeente heeft gericht enkele honderden inwoners uitgenodigd die bij haar bekend zijn als werkzoekende, door bijvoorbeeld een uitkering. Geen uitnodiging gekregen, maar wel geïnteresseerd om naar het festival te komen? Van harte welkom! Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan tot en met donderdag 16 mei via www.goeree-overflakkee.nl/meedoenfestival.

Het Meedoenfestival vindt plaats op dinsdag 21 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur. De inloop is vanaf 9.30 uur. De locatie is het Prieel van Recreatiecentrum de Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk.