Twee nieuwe rotondes voor Doetinchemsestraat in Middelharnis: werkzaamheden vanaf 12 juli

3 juli 2024

Op loopafstand van het centrum van Middelharnis bevindt zich de Doetinchemsestraat, een drukke straat die door zowel autoverkeer als fietsers gebruikt wordt en uitkomt op de Zuidelijke Randweg. De Doetinchemsestraat wordt dus ook veel gebruikt als ontsluitingsroute vanaf het centrum. Om deze straat en diverse kruisingen veiliger te maken, worden er in de komende tijd 2 rotondes aangebracht.

De fietsers en voetgangers krijgen voorrang op de nieuwe rotondes
Verder wordt er rondom de rotondes meer groen aangebracht. Ook in de Doetinchemsestraat wordt gewerkt. Hier worden namelijk duidelijke fietssuggestiestroken aangebracht, waardoor de straat fijner en veiliger wordt voor fietsers.

Volg de werkzaamheden via de BouwApp
Aannemer Heijmans Infra, die de werkzaamheden uitvoert, werkt met de Bouwapp. Via deze app kunt u de voortgang en actuele planning van het project volgen. Deze app kunt u gratis downloaden, via de Apple Store of Google Play, en installeren op uw telefoon of tablet. Na installatie van de app kunt u ook vragen stellen en meldingen doorgeven op Middelharnis, Doetinchemsestraat.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd:

  • Fase 1: Rotonde Rottenburgseweg: start vrijdag 12 juli 2024. Datum gereed: woensdag 21 augustus.
  • Fase 2: Doetinchemsestraat: start maandag 29 juli tot en met 21 augustus.
  • Fase 3: Aanleg kabels en leidingen en straatwerk rotonde Rottenburgseweg: start woensdag 21 augustus tot en met vrijdag 18 oktober.
  • Fase 4: Zuid- en noordkant rotonde Zuidelijke Randweg: start maandag 30 september tot en met 18 oktober.
  • Fase 5: Aanleg rotonde Zuidelijke Randweg, start 21 oktober tot en met 15 november.

In fase 1 wordt de nieuwe rotonde op de kruising Rottenburgseweg/Doetinchemsestraat aangelegd. Verder worden er, vanaf 29 juli 2024, werkzaamheden uitgevoerd aan de Doetinchemsestraat, tussen de Koningin Julianaweg en het kruispunt met de Rottenburgseweg.

Er wordt gewerkt van 07.00 tot 16.00 uur.
Heeft u vragen of opmerkingen?
Stel ze door contact op te nemen met:

  • Heijmans Infra B.V,  bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur, via tel. 078 – 653 30 00;
  • Omgevingsmanager Harry Koopman, bereikbaar via tel. 06 – 15 63 44 80.

Op deze pagina vindt u meer informatie en afbeeldingen van het ontwerp van de rotondes: https://www.goeree-overflakkee.nl/rotondes-doetinchemsestraat.