Erwin Guijt

Nummer: #11

Mijn naam is Erwin Guijt, 23 jaar oud en woonachtig in Nieuwe-Tonge. Afgelopen jaar heb ik aan de Erasmus Universiteit mijn master Bestuurskunde gehaald. Inmiddels ben ik een aantal maanden aan de slag bij Veiligheidsregio Zeeland. De interesse voor veiligheid was altijd al aanwezig, en een stage op de 112-meldkamer maakte die interesse alleen maar groter. Je krijgt dan een kijkje in het hart van de hulpdiensten.

Verder verdiep ik me graag in de geschiedenis. Van de oude Egyptenaren tot de Eerste Wereldoorlog, het verleden blijft fascineren. Met een goed boek ronddwalen in vroeger tijden is een heerlijk tijdverdrijf.
Ook kan ik genieten van het struinen door het Flakkeese polderlandschap. Tussen de akkers, bosschages en waterwegen. Met de torenvalk in de lucht en de tractoren op het land. Heerlijk dat platteland!

We hebben een mooi eiland met elkaar. Een eiland waar natuurlijk ook dingen beter kunnen. Soms zelfs beter móéten. Het is aan de gemeentelijke politiek om zich daarvoor in te spannen. En niet te verzanden in papieren werkelijkheden of oeverloze gesprekken, maar echt de handen uit de mouwen te steken.

Woonplaats: Nieuwe Tonge