Fractievoorzitter Klepper spreekt scheidend CU-raadslid toe

23 november 2007

Tijdens de raadsvergadering van 1 november 2007 legde Miranda Grinwis haar functie als raadslid van de Christenunie om persoonlijke redenen neer. SGP-fractievoorzitter J. Klepper sprak haar toe namens de raad. In zijn toespraak zei hij te weten dat ze het raadswerk in de frontlinie erg zwaar vond.

“Het trok een grote wissel op jezelf en op je gezinsleven. Het viel ook niet mee voor je. Ruim drie jaar geleden ben je plotseling in de raad gekomen. Na de laatste verkiezingen vorig jaar werd je ineens fractievoorzitter, terwijl je dat duidelijk niet ambieerde.” Toch loofde Klepper haar om haar houding tijdens haar raadslidmaatschap. “Je zag je taak als raadslid heel ruim. Persoonlijk vond ik dat je altijd een helder standpunt had en dat ook goed en op een heldere, nette manier wist te verwoorden. Bovendien zocht je het conflict niet en ik denk dat dat ook van grote waarde is geweest voor jou als raadslid en voor ons als raad.” Volgens Klepper streefde ze naar samenwerking, iets wat van essentieel belang is als je iets wilt bereiken. Namens de raad wenste hij haar ten slotte Gods zegen toe en alle goed voor de toekomst.