Ewit Tanis is Vrijwilliger van het jaar 2009 Goedereede

16 maart 2009

De gemeente Goedereede organiseerde op zaterdag 14 maart voor het eerst de ‘Make A Difference Day’ (MADD). Op deze dag werden de vrijwilligers die hele jaar belangeloos in touw zijn in de gemeente, in het zonnetje gezet. Ewit Tanis, het gezicht van speeltuin de Flipjes, werd door zijn collega-vrijwilligers gekozen tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2009’ van de gemeente Goedereede. De dag in Zalencentrum Dorpstienden was een groot succes.

Circa 70 bestuursleden van vrijwilligersorganisaties namen ’s middags deel aan diverse workshops, die tot doel hadden hen te trainen in sponsoring en fondsenwerving, besturen en aansprakelijkheid, het werven en behouden van vrijwilligers, en vergadertechnieken. De workshops werden door de deelnemers als ‘zeer nuttig en gezellig’ ervaren, hetgeen ook gold voor de aansluitende netwerkborrel.

’s Avonds trakteerde de gemeente ongeveer 150 vrijwilligers op een diner. De avond werd afgesloten met het hoogtepunt; de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar 2009 van de gemeente Goedereede. Uit vijf genomineerden kozen de aanwezigen de heer Ewit Tanis. Ondanks de respectabele leeftijd van bijna 87 jaar zet hij zich al 20 jaar in voor speeltuin ‘De Flipjes’ in Ouddorp. Hij ontving een speciaal door de Goereese kunstenares Mirjam Bentvelzen ontworpen beeldje uit handen van wethouder Peter Feller. De heer Tanis verdiende met zijn verkiezing ook een cheque ter waarde van 1.000 euro voor zijn geliefde speeltuin. Zelf mag hij een week of lang weekend met zes personen naar Center Parcs Port Zélande.

De vier andere genomineerden, de heer Lennard de Jager van de stichting Scouting Goedereede, mevrouw Sijg Blokland van de Unie van vrijwilligers in de Geldershof, de heer Krijn van Koppen van de Molenstichting Goeree-Overflakkee en mevrouw Addy van de Nieuwendijk-Muller van Zorgcentrum de Vliedberg en het Nederlandse Rode Kruis gingen niet met lege handen naar huis. Zij kregen een mooie bos bloemen van de wethouder. De gemeente Goedereede organiseerde de Make A Difference Day dit jaar voor het eerst. Tijdens de dag waren tientallen raadsleden, collegeleden en medewerkers van de gemeente belangeloos aan het werk om iets terug te doen voor de vrijwilligers die zich het hele jaar belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Ze werkten mee aan de opbouw, ontvingen de gasten en serveerden drankjes. Wethouder Feller vond de dag een enorm succes. ‘Een geweldige manier om de waardering voor de onmisbare vrijwilligers in onze meer dan mooie gemeente kenbaar te maken. Dit doen we volgende jaar weer!’ aldus een enthousiaste wethouder.