Drs. J. Mimpen wordt nieuwe raadsgriffier Goeree-Overflakkee

10 juli 2012

Op 5 juli 2012 hebben de vier gemeenteraden ingestemd met de benoeming van een beoogd griffier voor de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee. Op D.V. 1 september aanstaande zal drs. Jeroen Mimpen aantreden als beoogd griffier.

De 32-jarige Jeroen Mimpen is na een uitgebreide selectie naar voren gekomen als dè kandidaat om de nieuwe raad te gaan ondersteunen. De klankbordgroep stemde op 23 januari 2012 in met de profielschets voor een beoogd griffier. In de selectiecommissie zaten naast burgemeester Stoop (adviseur) en dhr. P. de Pagter (raadsgriffier zonder belangen), een afgevaardigd raadslid per gemeente, zijnde de heren: A. van Gurp (Oostflakkee), R. Osinga (Middelharnis), J. Leenders (Dirksland) en H. van der Meer (Goedereede).

De in Rotterdam wonende Mimpen is momenteel plaatsvervangend raadsgriffier/ raadsadviseur bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Verder is hij actief voor D66 in de deelraad Kralingen-Crooswijk. De heer drs. J. Mimpen zal met ingang van 1 september 2012 eerst in tijdelijke dienst treden van de gemeente Middelharnis, waarna zijn vaste benoeming door de nieuwe gemeenteraad van Goeree-Overflakkee geschiedt.

foto: Eilanden Nieuws