Belastingtaken gemeente Goeree-Overflakkee opgedragen aan SVHW

6 november 2012

Op donderdag 1 november 2012 heeft de Stuurgroep Herindeling op Goeree-Overflakkee besloten om de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) en de inning en heffing van de gemeentelijke belastingen per 1 januari 2013 op te dragen aan het Samenwerkingsverband Vastgoed, Heffing en Waardebepaling (SVHW). De huidige gemeenten Goedereede en Dirksland maken al geruime tijd gebruik van de diensten van SVHW.

Daarnaast is besloten om werkzaamheden ten aanzien van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) vanaf 1 januari 2013 geheel door de gemeente Goeree-Overflakkee zelf te laten plaatsvinden. Door dit besluit is het mogelijk om op tijd de gegevens over te dragen aan SVHW, zodat de WOZ-beschikkingen tijdig kunnen worden verstuurd.

Wat merkt u van de overdracht van de belastingtaken aan SVHW?
In principe niet veel. Voor de inwoners van de voormalige gemeenten Middelharnis en Oostflakkee betekent dit dat zij net als de huidige inwoners van Goedereede en Dirksland, de WOZ-beschikking en de aanslagen gemeentelijke belastingen van het SVHW toegestuurd krijgen. Informatie over de aanslagen kan vanaf het moment van verzending bij het SVHW worden opgevraagd in plaats van bij de gemeente.