Portrettengalerij gemeentebestuur

26 februari 2013

Sinds kort hangt in de gang van het bestuursgebouw, het voormalig ISGO gebouw, naast de vergaderruimte van het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee, een serie geschilderde portretten van enkele leden van het bestuur. Tijdens een verkiezingsavond vorig jaar werd de gemeenteraad door Stichting KunstPlus een workshop portretschilderen aangeboden. In januari kwam een enthousiast deel van het bestuur samen om onder begeleiding van enkele kunstenaars van elkaar een portret te maken.

Donderdag 21 februari ontvingen de bewindslieden voor aanvang van de gemeenteraadvergadering uit handen van Mirjam Bentvelzen, voorzitter van de kunststichting, een cd met een filmpje over die workshop en kon men in de gang elkaars portretten bekijken.

In de lokale krant Groot Goeree-Overflakkee zegt fractievoorzitter Kees van Dam: ‘Het was heel leuk om samen bezig te zijn en tips en trucs van de kunstenaars te krijgen; een snelcursus schilderen’. Fractiegenoot Pieter Breederveld maakte het portret van Kees van Dam en kon tevreden zijn, want zijn werk was zeer herkenbaar!