Gratis compost als beloning voor scheiden afval

18 maart 2013

De inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen op zaterdag 23 maart, tijdens de landelijke compostdag, gratis onverpakte compost ophalen bij de milieustraat Middelharnis. Met deze actie bedanken Indaver Nederland B.V, en gemeente Goeree-Overflakkee de inwoners voor hun inspanning om organisch afval gescheiden aan te leveren. 

Natuurlijke balans
Sinds jaar en dag bieden inwoners groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Het afvalbedrijf Indaver Nederland B.V. (voorheen Delta Milieu B.V) verwerkt dit organisch afval tot compost. Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Gratis compost afhalen
Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) kunnen inwoners op zaterdag 23 maart tussen 09.00 en 12.15 uur gratis onverpakte compost ophalen op de milieustraat Middelharnis. Er wordt geadviseerd om er op tijd bij te zijn, want op is op! Let op: de compost is niet verpakt. U moet dus zelf iets meenemen om de compost in te vervoeren (bijvoorbeeld een vuilniszak of een aanhanger).

Locatie
De milieustraat Middelharnis is gelegen aan de Johannispolderseweg 19, tussen Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet. Telefoonnummer: (0187) 486 850. Zaterdags geopend van 09.00 tot 12.15 uur.