Gratis unieke ‘bag to the future’-tas bij inlevering oude apparaten

19 april 2013

Lever vanaf 1 mei 2013 oude elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij één van de milieustraten van de gemeente Goeree-Overflakkee en ontvang een gratis unieke ‘bag to the future’-tas. De eerste honderd inleveraars krijgen deze gratis tas die is gemaakt van gerecycled materiaal. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Recycling is heel belangrijk, want door recycling hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen schadelijke stoffen niet terecht in het milieu.

Kleine elektrische apparaten worden voor meer dan 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas en  koper worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd.

Per jaar verdwijnt hiervan echter 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil de gemeente Goeree-Overflakkee dit tegengaan.