Foto: Wim van Vossen

Wethouder Koningswoud legt ‘eerste steen’

1 april 2013

Op maandag 25 maart legde wethouder P. Koningswoud de ‘eerste steen’ voor de bouw van een nieuw appartementencomplex wat voornamelijk bestemd is voor starters. Het was zijn eerste officiële steenlegging als wethouder voor de nieuwe gemeente. Het moderne complex bestaat uit 11 appartementen en is voornamelijk bestemd voor starters tussen de 23 en 30 jaar. De woningen op de begane grond beschikken over een tuin. Elk overig appartement heeft een eigen buitenruimte. De woonoppervlakten variëren van 71 tot 75 m2.

“Wéér een mooi moment!” Dat zei Simon van Nieuwaal, directeur-bestuurder van Woongoed GO, afgelopen maandagmiddag bij haar in aanbouw zijnde appartementencomplex in het project Hart van West, aan de Joost van den Vondellaan te Sommelsdijk. De Middelharnisse woningcorporatie laat hier een complex met 11 appartementen bouwen, die inmiddels allemaal verhuurd zijn, en maandagmiddag was er het moment van de officiële eerste steenlegging.

Toespraken
Terwijl buiten een ijzig koude wind door de bouwstellingen heen joeg, werd voor de ontvangst van de genodigden een heenkomen gezocht in de binnenkant van de bouw. En daar sprak Van Nieuwaal over het ‘mooi moment’, dat de symbolische eerste steenlegging behelsde, die wethouder Piet Koningswoud op zijn naam mocht zetten. “De eerste officiële handeling als wethouder RO van de gemeente Goeree-Overflakkee”, zo wist Van Nieuwaal. En met vaardige hand kweet Koningswoud zich van zijn taak. “U was er overigens net op tijd mee”, zo reageerde hij, “dat ik híer die officiële eerste handeling mag doen, want donderdagmiddag wacht een eerste paalslag in Herkingen”. Tijdens aansluitende toespraken, in het kantoorgebouw van Woongoed GO, spraken Van Nieuwaal en Koningswoud beide over de noodzaak én eventuele mogelijkheden om met gezamenlijke inspanningen de woningmarkt op Goeree-Overflakkee weer op gang te trekken.

Kwaliteit
Sfeervol wonen, kwalitatief goed wonen, dat willen we allemaal. Maar is het voor iedereen bereikbaar? Zeker jongeren en starters kunnen moeilijk aan een goede woning komen. Is de prijs goed, dan vaak de kwaliteit minder en het komt maar al te vaak voor dat de woonlasten voor de starter gewoonweg te hoog zijn. Woongoed GO speelt hierop in door in de nieuwbouwwijk Westplaat tal van nieuwe woningen te realiseren.  ‘Hart van West’ is een appartementencomplex dat gelegen is vlak achter het centrum van Middelharnis, tegenover de apotheek en huisartsenpraktijk.

Modern appartementencomplex
Het moderne complex bestaat uit 11 appartementen en is voornamelijk bestemd voor starters tussen de 23 en 30 jaar. Er zijn vier verschillende woningtypen, verdeeld over drie etages. Twee appartementen beschikken over één slaapkamer, de overige appartementen beschikken over twee slaapkamers. De woningen op de begane grond beschikken over een tuin. Elk overig appartement heeft een eigen buitenruimte. De woonoppervlakten variëren van 71 tot 75 m2. Daarnaast heeft elk appartement een eigen berging, zowel intern als extern.

Eerste steen
Maandag 25 maart werd de ‘eerste steen’ gelegd door wethouder P. Koningswoud. Het was zijn eerste project als wethouder van de nieuwe gemeente waar een steen gelegd werd. Ook hij was net als de bezoekers die aanwezig waren enthousiast over de nieuwe woningen voor starters. “Kwalitatief hoogstaande bouw, voor een doelgroep die moeilijk aan goede woonruimte kan komen” aldus wethouder Koningswoud.

Naar verwachting zal het complex na de zomervakantie van dit jaar opgeleverd worden.