Nieuwe fietsbrug over havenkanaal Dirksland

3 mei 2013

Woensdag 1 mei hebben wethouder Koningswoud (gemeente Goeree-Overlakkee) en heemraad Van Nieuwenhuijzen (waterschap Hollands Delta) de fietsbrug over het havenkanaal van Dirksland geopend. De brug is een onderdeel van de schoolroute van Melissant naar Middelharnis.

Het deel van van de fietsroute tussen Middelharnis en de brug is al eerder uitgevoerd. Het deel van de brug naar Melissant moet nog aangelegd worden, maar dat hangt samen met de vernieuwing van de N215.  “Dat betekent dat het nog wel uitkijken is bij de kruising Noorddijk / provinciale weg,” aldus heemraad Van Nieuwenhuijzen.
Met het openen van de fietsbrug gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Er is al tientallen jaren over gesproken, maar steeds kwam het er maar niet van  “Ik heb het Piet (wethouder Koningswoud) beloofd dat wij die brug samen zouden openen, voordat hij wethouder-af zou zijn. En dat is gelukt. Met onze welgemeende dank voor de realisatie aan de provincie.”

Nadat de wethouder en de heemraad op de fiets ‘door het lint’ waren gereden, werden zij op de voet gevolgd door een aantal fietsers. Zij hadden even gewacht op de officiële openingshandeling.