Renovatie Diekhuus Middelharnis gestart

29 mei 2013

Op maandagmiddag 27 mei 2013 werd door wethouder Marnix Trouwborst, samen met enkele gebruikers van het Diekhuus (Stichting Companen en de Muziekschool Goeree-Overflakkee), het officiële startsein gegeven voor de renovatie van het Diekhuus aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Van 1 mei t/m november 2013 is het Diekhuus gesloten in verband met de renovatie.

Flakkeese aannemer
De renovatie wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk uit Stellendam van de eigenaren Kees de Vogel en Peter Krijger. Begin oktober hoopt de aannemer de verbouwing klaar te hebben, zodat begonnen kan worden met de inrichting.

Het Diekhuus
Na de Watersnoodramp schonken Australische kerken aan Middelharnis een ontmoetingscentrum ‘Het Diekhuus’. Het kwam in beheer bij de toenmalige stichting voor Maatschappelijk Werk. Het Diekhuus heeft zich ontwikkeld als cultureel centrum en is tegenwoordig gevestigd in de voormalige lagere school onderaan D’n Diek in Middelharnis. In 2004 verscheen ‘Een huis voor iedereen’, de geschiedenis van 50 jaren Diekhuus-werk. In het Diekhuus is onder andere het kleinste filmhuis van Nederland gevestigd ‘Filmhuis Middelharnis’. In 2006 vierde het zijn 30-jarig bestaan. Op het voormalige schoolplein werden muziektheatervoorstellingen gemaakt: “Meekrap” (2001 en 2002) en “Mare, als de zee spreekt.” (2004). Ook de eilandelijke culturele stichting Podium Goeree-Overflakkee is in het Diekhuus gevestigd.

Budget
Het budget voor dit geweldige project waarbinnen gebleven moet te worden is niet heel erg ruim. Binnen €800.000 moet alles gerealiseerd worden. Dit blijkt een uitdaging, maar geen onmogelijkheid. Ook Rabobank Goeree-Overflakkee heeft voor €55.000 meegedacht.

bron tekst en foto: www.igo.nl