De heer R.E. Elvé uit Dirksland ontvangt Koninklijke Onderscheiding

22 juni 2013

Op vrijdag 21 juni is de heer Elvé benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Loco-burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee Frans Tollenaar reikte de Koninklijke Onderscheiding uit. De heer Elvé heeft zich 37 jaar vrijwillig ingezet als brandweerman.

De heer Elvé kreeg de versierselen opgespeld tijdens zijn afscheidsfeest, dat gevierd werd in de brandweerkazerne in Dirksland. De heer Elvé is begonnen als brandweerman bij de bedrijfsbrandweer van Hernesseroord. In 1985 is hij in dienst gekomen van de gemeentelijke brandweer Dirksland, welke in 2008 is opgegaan in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. In deze jaren is hij opgeklommen van brandwacht tot brandmeester en is hij ook vele jaren de leidinggevende en het aanspreekpunt geweest van de blusgroep van Dirksland.