Koningspaar bezoekt 21 juni Goeree-Overflakkee

12 juni 2013

Op 21 juni aanstaande brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de provincie Zuid-Holland. Het bezoek start vrijdagmiddag in de gemeente Goeree-Overflakkee. De Commissaris van de Koning Jan Franssen en waarnemend burgemeester Corsitaan Kleijwegt verwelkomen het paar omstreeks 12.30 uur bij Beachclub Natural High op de Brouwersdam, de grens tussen de provincies Zeeland en Zuid-Holland. Hier ontmoet het Koninklijk paar 100 inwoners uit beide provincies. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden, zij zijn uitgenodigd door de provincies. 

Basisscholen organiseren diverse activiteiten op strand waar ook meerdere extreme sporten worden beoefend. Langs de Brouwersdam aan de zijde van de Grevelingen varen jachten en zeilboten. Het Koningspaar stapt omstreeks 13.50 uur bij het kantoor van de GZH op een stoomtram van het RTM-museum voor een korte rit. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima nemen plaats in hetzelfde rijtuig als waar Koningin Wilhelmina ooit in heeft gereden. De Koninklijke fanfare Apollo uit Goedereede geeft bij het kantoor van de GZH een muzikaal optreden.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft alle volwassen inwoners die op 21 juni jarig zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de tramrit. Zij nemen plaats in de rijtuigen achter het Koninklijke rijtuig. Deze inwoners krijgen voorafgaand aan de tramrit een lunch aangeboden in ‘Ristorante-pizzeria Portofino’ (voorheen ‘Brasserie Petit Paris’). De lunch is alleen toegankelijk voor genodigden.

Zowel bij de Brouwersdam als bij het kantoor van de GZH zijn publieksplaatsen ingericht. Het paar verlaat de gemeente Goeree-Overflakkee via Havenhoofd en Stellendam. Om het bezoek van het Koningspaar een extra feestelijk tintje te geven, vragen we alle inwoners en bedrijven langs de route de Nederlandse vlag uit te hangen. Doet u ook mee?

Verkeer en wegafsluitingen
Bij de Brouwersdam en het kantoor van de GZH zijn voldoende parkeermogelijkheden voor bezoekers, op beide locaties zijn ook publieksplaatsen ingericht. Onze verkeersregelaars helpen u graag verder.

Op vrijdag 21 juni is de binnenzijde van de Brouwersdam vanaf het RTM-Museum tot aan de toegangsweg naar Port Zélande van 7.00 uur tot 15.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Er geldt bovendien vanaf donderdagavond 20 juni 22.00 uur tot en met vrijdagmiddag 21 juni 15.00 uur een algeheel parkeerverbod. De wegsleepverordening van Rijkswaterstaat is van toepassing.

Op vrijdag 21 juni is de buitenzijde van de Brouwersdam vanaf strandtent de Kous tot voorbij strandtent Natural High en vanaf de stoplichten bij de N57 naar de Brouwersdam toe van 7.00 uur tot 15.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Op dit stuk van de Brouwersdam geldt ook vanaf donderdagavond 22.00 uur tot en met vrijdagmiddag 21 juni 15.00 uur een algeheel parkeerverbod. De wegsleepverordening van Rijkswaterstaat is van toepassing.
Van donderdagavond 22.00 uur tot en met vrijdag 21 juni 15.00 uur geldt op de Zuidhavendijk (gelegen tussen de Vissersweg en Goedereede-Havenhoofd) een parkeerverbod.

We doen ons uiterste best om alles in goede banen te leiden. Alle routes zijn met borden aangegeven en ook onze verkeersregelaars helpen u graag verder.