Koninklijk bezoek op Kop van Goeree-Overflakkee

21 juni 2013

Vrijdag 21 juni hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek gebracht aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Omstreeks 12.30 uur arriveerde het Koningspaar bij strandpaviljoen Natural High op de Brouwersdam. Na een lunch met 100 genodigden stapte het paar omstreeks 13.50 uur bij het perron van de RTM aan de Kabbelaarsbank 1 in Ouddorp op een stoomtram voor een korte tramrit. Zij namen plaats in hetzelfde koninklijke rijtuig waar koningin Wilhelmina ooit in heeft gereden.

Eerder deze morgen rond 11:45 uur werd al gestart met diverse sport- en spelactiviteiten op het strand door jarige kinderen van basisscholen. Er waren activiteiten van de Reddingsbrigade en het beoefenen van extreme sporten op het strand voor het strandpaviljoen. Ook was al gestart met de tramrit van jarige volwassen inwoners van Goeree-Overflakkee bij tramremise RTM naar ‘Ristorante-pizzeria Portofino’ (voorheen ‘Brasserie Petit Paris’), onder begeleiding van leden van het college van Burgemeester & Wethouders. Zij gebruikten hier de lunch met elkaar.

Om iets voor tweeën heette wnd. burgemeester Kleijwegt de koning en koningin welkom op het perron van museum RTM (bij kantoor van Groenservice Zuid-Holland (GZH)). De Koninklijke fanfare Apollo uit Goedereede gaf bij het kantoor van GZH een muzikaal optreden. Het Koningspaar ging daar per stoomtram naar de tramremise van het museum van de RTM. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima namen plaats in hetzelfde rijtuig als waar Koningin Wilhelmina ooit haar plaats in heeft genomen. Een selectie van inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee die op 21 juni jarig zijn, waren uitgenodigd om deel te nemen aan de tramrit. Dit betrof een aantal volwassenen en kinderen via de diverse scholen. Zij namen plaats in de rijtuigen achter het Koninklijke rijtuig. Zowel bij de Brouwersdam als bij het kantoor van de GZH waren publieksplaatsen ingericht, die al vrij snel vol stonden.

tekst: www.igo.nl
foto: gemeente Goeree-Overflakkee

[nggallery id=11]