Districtsgrenzen gemeente Goeree-Overflakkee

29 juli 2013

Vanaf de start van de gemeente Goeree-Overflakkee is de gemeente in drie districten verdeeld: west, midden en oost. Deze indeling wordt onder meer gebruikt door de buitendienst, voor bijeenkomsten met onze inwoners, maar ook voor de interne bedrijfsvoering. Diverse externe partijen, zoals de politie, hebben deze indeling inmiddels ook overgenomen. De indeling kan daarnaast worden gebruikt voor peilingen, enquêtes en onderzoeken.

Deze drie gebieden, gebaseerd op de kop-hals-romp structuur van ons eiland, zijn ook nadrukkelijk vormgegeven in het logo van de gemeente.

De begrenzingen van de districten zijn aangesloten op de bestaande woonplaatsgrenzen uit de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen), hieraan toegevoegd zijn de buurtschappen. De districtsindeling ziet er als volgt uit:

District West       District Midden        District Oost 
Goedereede Dirksland Achthuizen
Havenhoofd Herkingen Battenoord
Melissant Middelharnis Den Bommel
Oostdijk Sommelsdijk Langstraat
Ouddorp Nieuwe-Tonge
Stellendam Ooltgensplaat
Oude-Tonge
Stad aan ‘t Haringvliet
Zuidzijde

 

20130729 Districtsgrenzen Goeree-Overflakkee (pdf)