Stedin controleert gasnet op Goeree-Overflakkee

29 juli 2013

Netbeheerder Stedin is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van duizenden kilometers elektriciteitskabel en gasleidingen in de provincies Zuid-Holland (inclusief de grootste haven van Europa), Utrecht en de regio’s Noord-Oost Friesland, Weert, Amstelland en Kennemerland. Om de kwaliteit van de gasnetten optimaal te houden, controleert Stedin deze zomer in diverse gemeenten weer het gasnet. Dit is een periodieke en preventieve controle. De controles zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee in de woonkernen Den Bommel, Ooltgensplaat en Oude-Tonge.

De Nederlandse netten behoren tot de veiligste netten ter wereld. In totaal beheert Stedin zo’n 24.000 kilometer gasleidingen die tenminste iedere vijf jaar preventief door de netbeheerder worden gecontroleerd. Daarnaast legt Stedin nieuwe infrastructuur aan en worden jaarlijks tientallen kilometers gasleiding vervangen.

Controle tot aan de voordeur
Gasnetcontroleurs lopen dit jaar tussen juli en oktober in de genoemde gemeenten het gehele gasnetwerk af. Zowel op straat, maar ook tot aan de voordeur van woningen en bedrijven. De medewerkers zijn uitgerust met een met gps-navigatie en een sleepmat voorzien van een gasdetector.

Ruikt u een gaslucht?
Neem dan direct contact op met Stedin via het Nationaal Storingsnummer gas & elektriciteit: 0800-9009. Dit gratis telefoonnummer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.