[Video] Symbolische wisseling burgemeesters in toren Goedereede

4 september 2013

Op dinsdag 3 september 2013 speelde beiaardier Jan Bezuijen op de carillon om symbolisch de wisseling van de burgemeesters ten gehore te brengen. Samen met waarnemend burgemeester Corstiaan Kleijwegt en de nieuwe burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kwamen genodigden bijeen bij de Toren van Goedereede.

Na het welkom aan beide burgemeesters door beiaardier Jan Bezuijen, was er de beklimming van de Toren naar 30 meter, waar zich de speelzolder bevindt om te luisteren naar muziek van de beiaardier. Hij speelde enkele toepasselijke composities uit de Goereese beiaardbundel. Na geluisterd te hebben naar deze prachtige muziekstukken vervolgde de klim naar boven richting de klokkenzolder waar de twee oude luidklokken hangen en de beiaard met 52 klokken. Jan Bezuijen gaf hier gepassioneerd uitleg over het instrument en het met de hand luiden. Eenmaal terug op de speelzolder, luidde de nieuwe burgemeester symbolisch samen de klok om de wisseling zo letterlijk ‘in te luiden’.

Na dit moment klommen de beide burgemeesters verder en bewonderden het uitzicht vanaf het torenplat.

Met dank aan www.igo.nl voor tekst, foto en video