Gemeente klaar voor de winter!

15 november 2013

Het winterseizoen is voor de gemeentelijke buitendienst weer begonnen. De zoutvoorraad is aangevuld en de strooiwagens staan klaar om de  gladheid te bestrijden. Van 1 november 2013 tot en met 31 maart 2014 staat de gemeente vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week paraat voor begaanbare en veilige wegen.

In de wintermaanden kan gladheid gevaarlijke situaties opleveren en voor de nodige overlast zorgen. De gladheidbestrijding is daarom een belangrijke taak van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Strooiroutes
In de gemeente Goeree-Overflakkee hebben de zogenaamde hoofdroutes prioriteit tijdens het strooien. De hoofdroutes zijn de wegen die het meest worden bereden. Als uitgangspunt hierbij geldt dat een inwoner van de gemeente binnen een afstand van 750 meter een gestrooid weggedeelte kan bereiken. Als de werkzaamheden het toelaten worden ook plaatsen zoals opgangen bij seniorenwoningen en scholen sneeuwvrij gehouden.

Niet alle wegen
Niet alle wegen worden gestrooid. Strooien heeft namelijk alleen zin als er voldoende verkeer rijdt om het zout in te rijden. Wegen die het meest worden bereden hebben daarom prioriteit.

Voetpaden worden ook niet door de gemeente behandeld. Iedere inwoner wordt gevraagd zelf het gedeelte van het voetpad voor zijn of haar woning schoon te houden.

Pas op: glad!
Ondanks de gladheidbestrijding blijft het in de wintermaanden altijd oppassen geblazen op de wegen. Niet alle wegen kunnen op hetzelfde moment worden gestrooid. Het duurt een paar uur voordat alle doorgaande wegen zijn gestrooid. De gemeente doet daarom een dringend beroep op weggebruikers om tijdens de wintermaanden goed op de weersomstandigheden en verkeersinformatie te letten. Pas daar altijd de rijstijl en snelheid op aan.

Meer informatie
Meer informatie over de gladheidsbestrijding van de gemeente is te vinden op de pagina Gladheidsbestrijding van de gemeente.