Lezing over Luther en de politiek

22 maart 2014

Op 28 maart organiseert SGP-jongeren Flakkee een lezing over ‘Luther en de politiek’. Onze spreker, dhr. G. Slootweg, hoopt zijn lezing uit te spreken in het gebouw van de Hersteld Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge.

Hoewel Luther er duidelijk voor koos om zich niet met politiek in te laten was de politiek hem niet vreemd. Hij liet duidelijk zijn mening horen over de ontwikkelingen in de samenleving. Ook sprak hij zich uit over de verhouding tussen kerk en staat. Deze uitspraken ontstijgen de zestiende eeuw en dat is reden genoeg om hier in de 21e eeuw over na te denken.

De spreker op deze vrijdagavond is onze adviseur dhr. G. Slootweg. Hij is werkzaam als geschiedenisdocent op de CSG Prins Maurits te Middelharnis en is daarnaast gemeenteraadslid. Tevens is hij voorzitter van studievereniging Koinonia. De afgelopen jaren gaf hij vaker lezingen voor SGP-jongeren Flakkee.

De lezing begint om 19:45u. Het adres van de Hersteld Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge is Westdijk 37. Jong én oud zijn van harte welkom!