Openbare verlichting op Goeree-Overflakkee

11 maart 2014

Goed werkende openbare verlichting is van groot belang. Niet alleen voor de verkeersveiligheid, het verhoogt ook het gevoel van sociale veiligheid en levert een belangrijke bijdrage aan criminaliteitspreventie. In de ogen van de gemeente Goeree-Overflakkee en netbeheerder Stedin is daarom iedere openbare verlichting storing er één teveel.

Voor een storing aan de lamp, armatuur en de lantaarnpaal zelf is de gemeente Goeree-Overflakkee verantwoordelijk. De gemeente geeft haar eigen aannemer Citytec opdracht om vervolgens de storing op te lossen. Wanneer blijkt dat het gaat om een storing aan de elektriciteitskabels die de straatlantaarn van stroom voorzien, moet netbeheerder Stedin de storing verhelpen. Stedin komt in actie, zodra de gemeente of haar aannemer heeft aangegeven dat de oorzaak van de storing vermoedelijk in het elektriciteitsnet zit.

Dergelijke netstoringen, waarbij de straatverlichting in één of meerdere straten is uitgevallen, zijn helaas meestal niet direct te verhelpen en duren vaak meerdere dagen. Bijvoorbeeld omdat de omwonenden moeten worden geïnformeerd over de reparatie van het net of een vergunning moet worden aangevraagd om de grond open te mogen maken.

Uw melding draagt bij aan een snelle oplossing
De gemeente Goeree-Overflakkee en Stedin streven naar een snelle oplossing van storingen en vragen daarbij uw hulp. Ziet u een kapotte lamp of lampen, meld dit dan direct bij uw gemeente via melding openbare verlichting of bel naar het Klant Contact Centrum van de gemeente via 14 0187.