Raadsleden op excursie over windenergie

1 maart 2014

De raad van Goeree-Overflakkee houdt zich intensief bezig met het winddossier en bezocht vrijdagmiddag 28 februari het windmolenpark bij de Kreekraksluizen aan de Oesterdam. Dit park bestaat uit 31 windmolens met een rotorhoogte van 80 meter en een wiekhoogte 130 meter. Deze molens voorzien 55.000 huishoudens van groene stroom, voldoende productie om Zuid-Beveland, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland van stroom te voorzien.

De raadsleden wilden met eigen ogen waarnemen de hoogte van de molens en het geluid dat de molens veroorzaken bij een afstand van 450 meter en bij een afstand van 900 meter.

Later op de middag werd ook het mobiele Windlab van Eneco in Etten Leur bezocht. Wethouder Schouw van Etten Leur vertelde zijn ervaringen met de plaatsing van windmolens aldaar.

Op Goeree Overflakkee moeten in 2020 voldoende windmolens geplaatst zijn om in een productie van 260 Megawatt te voorzien. Binnenkort zal de hoorzitting plaatsvinden m.b.t. de zienswijzen op de MER-procedure.