Vragen over gewijzigde dienstregeling apotheken Goeree-Overflakkee

6 maart 2014

In de raadsvergadering van donderdag 6 maart stelde de SGP vragen over de berichtgeving dat de dienstregeling van de gezamenlijke apotheken zal gaan veranderen. Aanleiding voor deze vragen was het bericht in Groot Goeree-Overflakkee van afgelopen dinsdag 4 maart dat aangaf dat de dienstregeling van de gezamenlijke apotheken met ingang van 15 maart op Goeree-Overflakkee zal gaan veranderen.

Concreet betekent dit, dat de farmaceutische spoedzorg vanaf dat moment op één locatie wordt geleverd en wel in de Mediq Apotheek te Dirksland. Echter dit is tot 22.00 uur. Daarna moeten patiënten die van de huisartsenpost komen en een geneesmiddel nodig hebben deze in Spijkenisse halen. Daarnaast zouden eveneens per deze datum de openingstijden op zaterdag van zowel de apotheken te Ouddorp als Sommelsdijk vervallen.

De SGP stelde onderstaande vragen aan het college, die college met een positief ja beantwoordde:

-Is het college bekend met verandering van dienstverlenging van de Apotheken op Goeree-Overflakkee?
– Is het college met ons van mening dat dit een ongewenste situatie en daarmee een enorme teruggang in het dienstverleningsniveau is en soms lastig is te organiseren voor onze burgers?
– Is het college met ons van mening dat de patiënt onnodig de dupe wordt van deze maatregel en daarmee langer moet wachten totdat medicijnen kunnen worden toegediend?
– Is het college bereid om in gesprek te gaan met Apotheken en Zorgverzekeraars om deze problematiek te bespreken met als doel de dienstverlening van deze zorg 24-uur te waarborgen op ons eiland?

20140306 Mondelinge vragen inzake dienstverlening Apotheken op GO (pdf)